Organizasyon Şirketi Kurmak 2023 – Maliyeti ve Kazancı!

Yazar: Hacer Tarih: 08.12.2023
Organizasyon Şirketi Kurmak

Organizasyon şirketi kurmak son dönemin en popüler ve en kârlı iş fikirleri arasında yer almaya başlamıştır. Bu yüzden pek çok kişi tarafından organizasyon şirketi nasıl kurulur diye araştırılmaya başlandı. Özellikle nişan/düğün alanlarında faaliyet gösteren organizasyon şirketleri şu sıralar oldukça revaçta.

Organizasyon işi nasıl yapılır diye soruyorsanız, gereken tüm bilgileri sizler için aktardık!

Sizler de organizasyon şirketi kurmayı düşünenlerdenseniz bu yazımızı okumadan geçmeyin derim. Çünkü bu yazımız da organizasyon firması kurmak ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulacaksınız. Haydi daha fazla vakit kaybetmeden yazımıza geçelim!

Organizasyon Şirketi Nedir?

Organizasyon Şirketi Kurmak 2023 - Maliyeti ve Kazancı!
Organizasyon Şirketi Nedir?

Organizasyon şirketi, neyi nereden ne şekilde sağlayacağını bilen, iyi bir sorun çözme becerisine sahip ve etkinlikleri organize edendir. Organizasyon şirketleri genel olarak PR firmalarının hazırlamış olduğu projeleri, plana uygun bir şekilde hayata geçirmekle görevli olan firmalardır.

Organizasyon şirketleri bazen kendi belirlemiş oldukları bazen ise başka kişilerin hazırlamış oldukları projeleri organize ederler. Bu, organizasyonun tarihinden önce başlayıp bitirilen uygulamalardan, organizasyonun raporunun sunulduğu zamana kadar geçen bir süreçtir.

Organizasyon şirketi kurmak hakkında diğer detaylara geçebiliriz…

Organizasyon Firması Kurmak

Organizasyon Şirketi Kurmak 2023 - Maliyeti ve Kazancı!
Organizasyon Firması Kurmak

Organizasyon şirketi kurmak zannedildiği kadar da zor bir iş değildir. Bu sektör için zor olan tek şey sermaye bulmaktır. Sermaye bulduğunuz takdirde diğer adımlar kendiliğinden gelecektir.

Sermaye bulmak işin en zor kısmı olsa da bir organizasyon firması kurmak için en gerekli olan şeydir. Firmanız için bir ofis tutmaktan firmanızın reklamını yapmaya kadar her adımda sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden organizasyon firması açmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey sermaye bulmaktır.

Öneri içerik: Butik Açmak Karlı Mı?

Organizasyon İşi Nasıl Yapılır?

Organizasyon şirketi kurmak için sizlere sunacağımız adımlarla başarıyı yakalayabilirsiniz. Bu noktada dikkatli olmanız gerekiyor. Sizlere organizasyon firması açmak için gerekenleri adım adım verdikten sonra detaylarını anlattık!

Organizasyon Alanı Belirleyin

1. ADIM

Ofisinizi Belirleyin

2. ADIM

Marka İsminize Karar Verin

3. ADIM

Ofis Dekorasyonunuzu Oluşturun

4. ADIM

Personellerinize Karar Verin

5. ADIM

Reklamınızı Yapın!

6. ADIM

1- Organizasyon Türüne Karar Vermek

Organizasyon şirketi kurmak için öncelikle hangi alanda faaliyet göstereceğinizi belirlemek gerekmektedir. Söz/nişan, kına/düğün, açılış, doğum günü, çeşitli partiler, gezi, fuar, toplantı, sergi, seminer, panel ve konferans gibi türlerde faaliyet göstermeniz mümkündür.

Sadece yapmanız gereken tek şey hangi organizasyon türünde hizmet vermek istediğinize karar vermektir. Nişan organizasyon şirketi kurmak sizin açınızdan daha avantajlı olacaktır. Bunun yanında doğum günü alanında faaliyet gösteren organizasyon firmaları da oldukça popülerdir.

2- Ofisinizi Belirleyin

Hangi organizasyon türünde hizmet vereceğinize karar verdikten sonra yapmanız gereken ilk iş bir ofis bulmaktır. Tutacağınız dükkan ya da ofis, yaşadığınız şehrin veya ilçenin işlek bir yerinde olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Özellikle insanların yürüyüş için kullanmış oldukları ana lokasyonlarda bir dükkan tutmanız sizin için büyük avantaj sağlayacaktır. Bunun yanında bedavadan reklamınız da olacaktır.

3- İsminize Karar Verin!

Dükkanı tuttuktan sonra şirketiniz içi güzel ve dikkat çekici bir isim bulmanız gerekmektedir. Bu firmanızın geleceği için de oldukça önemlidir.

Son dönemde isim ve soy isim ile açılan firmalar oldukça ön plana çıkmıştır. Şirketiniz için güzel ve dikkat çekici bir isim seçtiğinizden emin olmalısınız. İsminiz sizin markanız olacak…

4- Ofinizi Dekore Edin!

sonra artık ofisinizin kurulumuna geçebilirsiniz. Ofis kurulumu için bir iç mimardan destek almanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

Çünkü insanlar organizasyon firmasında ki düzene ve görselliğe oldukça fazla önem vermektedirler. Özellikle müşterilerin konsept seçiminde görsellik konusu çok önemli bir hâl almıştır.

Organizasyon şirketi kurmak için diğer aşama oldukça önemlidir: Personel belirlemek!

5- Personellerinizi Belirleyin!

Ofisinizin kurulumunu tamamladıktan sonra artık bu alanda deneyime ve tecrübeye sahip personeller alabilirsiniz. Deneyimli ve tecrübeye sahip personeller almanız işlerinizi daha başarılı bir şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır.

Çünkü yeni bir şirket için ilk iş her zaman çok önemlidir. İlk işinizi başarı ile tamamladığınız ve müşteriniz memnun olduğu takdirde sizi çevresine önermeye başlayacaktır. Bu da bedavadan reklamınızın olmasının bir yöntemidir.

6- Reklamınızı Yapın!

Organizasyon firmanıza müşteri çekmek için reklam ve pazarlama çalışmaları da yapmanız gerekmektedir. Bunun için bir internet sitesi kurabilir veya bir sosyal medya hesabı açabilirsiniz. Açmış olduğunuz internet sitesinde veya sosyal medya hesabında yapmış olduğunuz işleri paylaşarak müşteri sayınızı arttırabilirsiniz.

Bunun yanında reklamınızı yapmak için reklam panolarına ilan vere bilir ve el ilanları dağıtabilirsiniz. Fakat çağımız internet çağı olduğu için yaptığınız işleri sosyal medyada paylaşmak reklamınız için daha iyi olacaktır.

Organizasyon şirketi nasıl kurulur konusunda artık gerekli bilgileri öğrendiniz. Peki, gerekli belgeler neler? Dilerseniz detayları aktaralım…

Sermayesini en iyi şekilde kullanmak isteyenler için iş fikri sunuyoruz! Tavuk Çiftliği Kurmak hakkında yazdığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Organizasyon Şirketi Kurmak İçin Gerekli Belgeler

Organizasyon şirketi kurmak için gerekli belgeler
Organizasyon şirketi kurmak için gerekli belgeler

Organizasyon firması, şahıs firması veya sermaye firması olarak kurulabilmektedir. Bu firmaların kuruluşu için firma türüne göre bazı belgeler gerekmektedir. İşte organizasyon şirketi kurmak için gerekli olan belgeler şunlardır:

  • İkametgâh adresi,
  • Nüfus cüzdanı,
  • Vesikalık fotoğraf,
  • İş yeri kira ise kira kontratı,
  • İşyeri sahibi iseniz işyerinin tapusu,
  • Mali müşavire verilmiş olan vekaletname,
  • Kuruluş formu,
  • İmza beyannamesi.

Sermaye firmaları için yukarıdaki belgelere ek olarak; temsilci pay oranları ve şirket sermayesinin yatırılmış olduğunu gösteren banka dekontu gerekmektedir. Bunun yanında resmi kurumlardan da gerekli izinlerin alınması gerekmektedir.

Organizasyon şirketi kurmak için vergi dairesinden vergi levhasının alınması, Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıt yaptırılması, belediyeden iş yeri açma ve çalışma ruhsatının alınması, ticaret odası veya meslek odasından oda kayıt belgesi oluşturulması gerekmektedir.

Sonuç olarak bir organizasyon firması kurmak için en önemli şey yazımızın içerisinde de defalarca bahsettiğimiz sermayedir. Sermayeniz varsa organizasyon şirketinizi kurmakta hiç de zorlanmazsınız.

Sermayeniz yok mu? Sermayesiz Para Kazanma yolları sizin için hazırlandı!

Organizasyon Şirketi Kurmak Maliyeti

Organizasyon şirketi kurmak maliyeti
Organizasyon şirketi kurmak maliyeti

Organizasyon şirketi kurmak için gerekli olan ilk şey sermayedir. Bu sermaye hem organizasyon şirketinin kuruluş giderlerini hem de ilk yatırım maliyetlerini karşılamak için gereklidir.

Organizasyon şirketi kurmak maliyeti için net bir fiyat vermek pek de doğru değildir. Organizasyon firması kurmak için gerekli olan maliyet organizasyon şirketinizin türüne ve ofisinizin dizaynına göre değişiklik gösterecektir.

Fakat şunu bilmeniz gerekir ki bu tarz işletmeleri açmak ucuz olmayacaktır. Yani en az Organizasyon şirketi kurmak maliyeti 350.000 TL gibi bir para gerekecektir.

Maliyetlerinizin arasında dükkan tutma, reklam yapma, organizasyon malzemeleri ve ofis tasarımı gibi şeyler olacaktır. Başlangıçta minimum 200.000 TL gibi bir para harcayarak küçük bir işletmeye sahip olabilirsiniz ama firmanızı büyütmek ve geniş müşteri kitlesine sahip olmak istiyorsanız daha fazla para harcamanız gerekmektedir.

organizasyon şirketi kazancı
organizasyon şirketi kazancı

Organizasyon Şirketi Kazancı

Organizasyon firması kurmak isteyenlerin merak ettiği en önemli konulardan birisi de kazanç konusu. Organizasyon şirketli karlı bir iş midir? Doğru adımlar izlenildiği taktirde kesinlikle karlı bir iş olduğunu söyleyebiliriz.

Net olarak bir kazanç söylemek mümkün değil çünkü firmaya göre bu çok değişkendir. Ancak orta halli bir organizasyon firmasının kazancını ele alabiliriz. Organizasyon şirketi kazancı giderler çıkartıldığında ortalama olarak aylık 50 bin TL‘dir.

KOSGEB Organizasyon Şirketi Desteği

Organizasyon Şirketi Kurmak 2023 - Maliyeti ve Kazancı!
KOSGEB Organizasyon Şirketi Desteği

KOSGEB, belirlemiş olduğu şartları sağlayan işletmelere yıl içerisinde farklı destekler sağlamaktadır. Bu kurum, her sene destek programında yer alan sektörleri ayrıntılı olarak kendi internet sitelerinde yayınlamaktadır. KOSGEB organizasyon şirketi desteği de bu kurumun yapmış olduğu destekler arasında yer almaktadır.

Organizasyon işine girmek isteyenlerin KOSGEB konusunda bilmesi gereken önemli bir nokta bulunmaktadır. Bu önemli nokta KOSGEB’in organizasyon desteğini belirli faaliyet alanlarında verdiğidir.

KOSGEB, organizasyon desteğini sadece kongre ve ticari gösteri organizasyonlarında faaliyet gösteren organizasyon firmalarına vermektedir. Yani nikâh ve düğün gibi etkinliklerde faaliyet gösteren organizasyon firmaları için organizasyon desteği sağlamamaktadır.

Son olarak organizasyon işi kurmak ile ilgili olarak sıkça sorulan sorulara değinelim.

Öneri içerik: Spor Salonu Açma Maliyeti Ne Kadar?

Sıkça Sorulan Sorular

Organizasyon şirketi kurmak ile ilgili olarak sıkça sorulan sorular şu şekilde:

Organizasyon şirketi açmak ne kadara mal olur?

Başarılı bir şekilde faaliyetinize başlamanız ve sürdürebilmeniz için başlangıç sermayesi olarak 350.000 TL yeterli olacaktır. Ancak işinizin kapsamına göre gerekecek sermaye daha farklı olabilir.

Organizasyon işi para kazandırır mı?

Organizasyon şirketleri başlangıç aşamasında çok fazla gelir elde edemez. Ancak işini oturtmuş ve faaliyetine başarılı bir şekilde devam eden şirketlerin aylık net kazancı 50.000 TL’yi bulabiliyor.

Organizasyon şirketi açmak kârlı mı?

Evet. Doğru hamleler yaptığınızda organizasyon şirketi açmak oldukça kârlı bir iş fikridir.

Organizasyon şirketi kurmak hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimler YORUMLAR aracılığıyla paylaşabilirsiniz. 🙂

Bu yazıyı faydalı buldunuz mu?
Paylaş
Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler

Fabrika Kurma Maliyeti

Fabrika Kurma Maliyeti 2023 | 5 İş Fikri Örneği!

Yaratıcı Dükkan İsimleri

Yaratıcı Dükkan İsimleri | Farklı Kategorilerde 85 İsim Önerisi!

Trendyol GO Motorlu Kurye

Trendyol Go Motorlu Kurye – 2023 ZAMLI MAAŞLAR VE ŞARTLAR

Evde İmalat Fikirleri

Yenilikçi İmalat Fikirleri – 130+ Kazançlı Üretim Fikri!

İnstagramda Butik Açmak

İnstagramda Butik Açmak 2024 | Maliyeti ve Aylık Kazancı!

Öğretmenlerin Yapabileceği Ek İşler

Öğretmenlerin Yapabileceği Ek İşler – 10 YASAL SEÇENEK!

Daha Fazla Makale

Küçük İşletme Fikirleri

En Kazançlı Küçük İşletme Fikirleri 2023 – 15 İş Fikri!

Amazon'da Mağaza Açmak

Amazon’da Mağaza Açmak 2024 | Detaylı Rehber!

Kreş Açma Şartları

Kreş Açma Şartları ve Maliyeti 2023 | Ne Kadar Kazandırır?

Starbucks Bayilik Şartları

Starbucks Bayilik Şartları 2024 | Franchise Kazancı

Butik Açmak

Butik Açmak – 10 Adımda Nasıl Açılır? Maliyeti Ne Kadar?

Trendyol'da Mağaza Açmak

Trendyol’da Mağaza Açmak 2023 | Detaylı Rehber!

Girişimcilikte Başarılı Olmanın Sırları

Girişimcilikte Başarılı Olmanın Sırları: 7 Özel Strateji!

Güzellik Merkezi Açmak

Güzellik Merkezi Açmak 2023 | Maliyet ve Kazanç Bilgileri!

X