İsviçre İşçi Alımı Yapıyor Mu? 2023 Tüm Detaylar!

Yazar: Aykut Tarih: 01.09.2023
İsviçre İşçi Alımı

İsviçre işçi alımı yapıyor mu şeklinde son zamanlarda sıklıkla araştırma yapılıyor. Özellikle İsviçre hemşire alımı başvuru bilgileri hakkında çıkan haberler, bunun nedeni olarak görülebilir. Peki, gerçekten ilgili ülkeye işçi alımı var mı? İsviçre’de iş bulmak için neler yapılabilir? Hepsini detaylı bir şekilde aktardım. Ayrıca İsviçre için yurtdışı iş ilanları bilgilerine de yer verdim.

İsviçre’de aranan meslekler araştırmasıyla şansınızı arttırabilmeniz mümkün. Ülke; oluşturduğu politika gereğince sadece nitelikli işçi alımı gerçekleştiriyor. İsviçre iş ilanları aracılığıyla da bunu görebilmek mümkün.

İsviçre iş başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? gibi soruları sizler için yanıtladım. Ek olarak İsviçre hemşire alımı başvuru hakkında da küçük bilgilere yer verdim. O halde konuya hızlı bir giriş yaparak detayları incelemeye başlayalım!

İsviçre İşçi Alımı 2023

İsviçre İşçi Alımı Yapıyor Mu
İsviçre İşçi Alımı Yapıyor Mu

İsviçre işçi alımı araştırması, bu konudaki haberlerin de desteğiyle son zamanlarda giderek popüler olmaya başladı. Günümüzde yaşanan ekonomik zorluklar, insanları yurt dışına çalışmaya gitmek için temel sebep olarak değerlendirilebilir.

İsviçre, gerçekten de yurt dışında çalışmak için tercih edilebilecek en ideal ülkelerden birisidir. Ülkenin refah seviyesinin yüksek olması, yaşam standartları bakımından oldukça iyi imkânlar sağlaması, genel olarak tercih sebeplerinden bazılarıdır. Peki, İsviçre işçi alımı 2023 yılı için yapılıyor mu? Sonraki başlıkta bu konuyu irdeleyeceğim.

İsviçre İş Başvurusu 2023

İsviçre iş imkanları bakımından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Oluşturdukları politika gereğince sadece nitelikli işlerde çalışacak yabancı kişilere oturum ve çalışma izni verilmektedir. Buna bağlı olarak işveren, ülke içerisinde çalışacak nitelikli kişiyi bulamadığını da ispat etmekle yükümlüdür.

Başvuru yapmak için birçok yol mevcut fakat iş bulmak, oturum ve çalışma izni almak çok da kolay değil. Yabancı dil biliyorsanız ve nitelikli alanlarda bir mesleğiniz varsa yine de şansınızı denemeniz gerekir. İsviçre işçi alımı yapan ülkelerden birisi fakat bu, şartlara tâbi.

İlginizi çekebilir: Yeni Zelanda İşçi Alımı

1- İsviçre İşçi Alımı Şartları Neler?

İsviçre İşçi Alımı Başvuru Şartları 2023
İsviçre İşçi Alımı Başvuru Şartları 2023

İsviçre işçi alımı için şartlar, başvurduğunuz iş özelinde değişiklik gösterebilir. Hemen her iş için geçerli olan ortak İsviçre işçi alımı şartları şu şekilde;

  • Çalışma izni,
  • Oturum izni,
  • Ülke genelinde konuşulan yabancı dillerden birini bilmek ve bunu ispatlamak,
  • Mesleki sertifikalar almış olmak,
  • Görevini yapmak için engelleyici hiçbir sağlık probleminin olmaması,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Adli bakımdan sicil kaydının temiz olması,
  • Herhangi bir yurt dışı giriş çıkış yasağının olmaması.

NOT: Başvurulan iş için özel şartlar da istenebilir. İsviçre iş ilanları aracılığıyla işverene ulaşıp detaylı bir şekilde görüşerek diğer şartları öğrenebilirsiniz.

2- İsviçre İşçi Alımı Başvuru Formu 2023

Bu konudaresmi olarak başvuru formu doldurup gönderebileceğiniz bir mecra bulunmuyor. Dolayısıyla İsviçre işçi alımı başvuru formu 2023 yılı için bulunmamaktadır.

Piyasada kariyer danışmanlık firmalarının başvuru formu yayınladıklarını görüyoruz. Ancak bu resmi bir yol değildir. Bunlar, sadece özel olarak danışmanlık hizmetini doğru bir şekilde alabilmeniz için oluşturulmuş formlardır.

İsviçre iş başvurusu için birçok farklı yolu deneyebilirsiniz. Bu nedenle sonraki başlığımızda bu konuyu inceleyeceğim.

Öneri içerik: İsviçre Telefon Fiyatları 2023

İsviçre’ye İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İsviçre'ye İş Başvurusu Nasıl Yapılır
İsviçre’ye İş Başvurusu Nasıl Yapılır

İsviçre’de çalışmak istiyorum diyorsanız bunun için farklı yollar mevcut. Ancak yukarıda belirttiğim şartlara ek olarak nitelikli bir mesleğinizin olması ve aranan bir kişi olmanız şart. Çünkü ülke genelinde şirketler, sadece bu niteliklere sahip kişilerde yabancı alımı yapıyorlar.

İsviçre’deki Türk firmaları ile görüşmek, onlara CV yollamak, şansınızı arttırabilir. Dolayısıyla öncelikle İsviçre’de Türk iş ilanları listelerine bakmanızı öneriyorum. Peki, başvurular nasıl yapılacak? Dört farklı yolla başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar şu şekilde;

  • İŞKUR Üzerinden,
  • Sosyal Medya Aracılığıyla,
  • Kariyer Sitelerinden,
  • Danışmanlık Firmaları Aracılığıyla,

başvuru yapmaktır.

İlginizi çekebilir: Almanya İş İmkanları

1- İŞKUR Üzerinden İsviçre İş Başvurusu

İşkur E-Şube
İşkur E-Şube

İŞKUR İsviçre iş ilanları; başvuruyu yapabileceğiniz ilk resmi yollardan birisidir. Bilindiği üzere İŞKUR’un yurt içi ve yurt dışı iş ilanları hizmetleri bulunmaktadır. İlgili aramaları yaparak uygun işlere başvuru yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin;

  • İŞKUR E-Şube adresine giriş yapın.
  • E-Devlet şifrenizle “İş Arayan” sistemine giriş yapın.
  • İş İlanları sayfasına girin.
  • Yurt Dışı İş İlanlarını seçerek ülkeyi seçin.
  • Çıkan ilanlardan uygun olana giriş yapıp “Başvuru” seçeneğinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

2- Sosyal Medya Üzerinden Başvuru

Sosyal medya; yine iş başvurusu yapabileceğiniz bir başka mecradır. Ancak burada iş biraz size düşüyor. Çünkü bu yöntemde aktif olarak etkileşimde bulunmanız gerekmektedir. Facebook başta olmak üzere çeşitli platformlarda “İsviçre İşçi Alımı” konusuna dair birçok sayfa ve grup var. İlk olarak bunlara dâhil olabilir, sonrasında işverenlerle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal medya sayfaları ve gruplarında dolandırıcılık yapanlar olabilir. Sizden bu işlemler için para talep eden kişilerden uzak durun ve bu konuda oldukça dikkatli olun!

NOT: Bu konuda İsviçre İş İlanları grubunu önerebilirim. Detayları, ilgili Facebook grubunu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

3- Kariyer Siteleri Üzerinden Başvuru

Jobs.ch
Jobs.ch

Özgeçmişiniz dolu doluysa en etkili yol kariyer siteleri üzerinden başvuru yapmak olacaktır. İsviçre’de Türklere iş imkanı için kişiler genel olarak kariyer sitelerinden başvuru yapıyor. Özellikle yabancı diliniz varsa bu yöntemi denemenizi tavsiye ediyorum.

İsviçre işçi alımı için kullanabileceğiniz en önemli kariyer sitelerini aşağıda listeledim.

  • Jobs.ch: Eğer işi kaynağında bulmak istiyorum diyorsanız İsviçre’nin en önemli kariyer sitesi olan Jobs.ch seçeneklerden sadece birisi. Yabancı diliniz varsa burada binlerce iş seçeneği mevcut.
  • LinkedIn: LinkedIn, profesyoneller için oluşturulmuş kariyer sitelerinden birisidir. Platformun aynı zamanda sosyal medya özellikleri taşıması sizin için büyük bir avantaj. İş ilanlarına ulaşabilirken aynı zamanda işi yayınlayan kişilere mesaj yollayabiliyorsunuz. Yabancı diliniz varsa en uygun seçeneklerden birisidir.
  • Gurbetİlan: İsviçre’deki Türk firmalarının iş ilanlarına ulaşmak için en uygun seçeneklerden birisi de Gurbetİlan web sitesidir. Platformda iş arayışlarınız için de kendinizi tanıtabileceğiniz ilanlar paylaşabiliyorsunuz.

4- Danışmanlık Firmaları Üzerinden Başvuru

Adecco
Adecco

Yurt dışında iş bulabilmeniz için bu alanda hizmet veren danışmanlık firmaları da bulunuyor. İsviçre işçi alımı Adecco araştırmasıyla bunu sağlayabilirsiniz. Adecco, bu konuda hizmet veren en önemli firmalardan birisi. Diğer danışmanlık firmalarına da yönelebilirsiniz.

Ancak bu konuda oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü iş bulmak için bir hizmet satın alacak ve ödeme yapacaksınız. Bu konuda ülkemizde maalesef dolandırıcılık faaliyetleri de yapılıyor. Anlaşacağınız firmayı öncesinde mutlaka detaylı bir şekilde araştırın!

İlginizi çekebilir: Bulgaristan İş İlanları

İsviçre’de Maaşlar Ne Kadar?

İsviçre’de maaşlar konusuna da değinmek istiyorum. Ülkedeki ortalama maaşların bilinmesi gerekiyor. Bu konuda elbette net bilgiler mevcut değil. Kanton bölgelerine ve yapılan işin mahiyetine göre maaşlar konusunda değişiklikler söz konusu. Ancak ortalama olarak şu bilgileri verebiliriz;

  • İlgili ülkede ücretler, işverenler ve işçiler arasında imzalanan sözleşmelerle belirleniyor.
  • Kanton bölgelerine göre önemli ücret farklılıkları mevcuttur.
  • 2021 yılında yayınlanan OECD raporuna göre ilgili ülkede ortalama maaşların yıllık olarak 70.000 CHF düzeyinde olduğu bildirildi.
  • Bu da saatlik ücretin yaklaşık olarak 30 CHF olduğu anlamına geliyor. Güncel kurlara göre TL karşılığı yaklaşık olarak 604,50 TL!

İsviçre Asgari Ücret Ne Kadar?

İsviçre Asgari Ücret
İsviçre Asgari Ücret

İsviçre asgari ücret, dünyadaki en yüksek minimum ücretlerden birisi olarak biliniyor. Ülke genelinde ilgili değerler yasalarla belirlenmemektedir. Ancak mevcut bilgilere göre asgari ücretin saatlik olarak 22 CHF olduğu biliniyor. Aylık olarak değerlendirildiğinde ise 4.160 CHF olduğunu görüyoruz. Türk Lirası’yla yaklaşık olarak 83.825 TL ediyor!

Ülke genelinde yaşam standartları oldukça yüksek. Bu nedenle çalışmaya gittiğinizde önemli tasarruflar yapabilir, kenara ayırdığınız paraların TL karşılığıyla önemli kazançlar elde edebilirsiniz. Ayrıca İsviçre’de ortalama maaşların asgari ücretten yukarıda olduğunu söyleyebiliriz.

Bu da demek oluyor ki ilgili ülkeye çalışmaya gittiğinizde günümüz şartlarında en iyi ihtimalle 83.825 TL kazanacaksınız!

İlgili içerik: İsviçre Asgari Ücret 2023

İsviçre’de Aranan Meslekler – Türklere İş İmkanı!

İsviçre'de Aranan Meslekler
İsviçre’de Aranan Meslekler

İlk olarak İsviçre’de aranan meslekler nelerdir bunları öğrenin. Sonrasında o alanlarda kendinizi geliştirerek alanında uzman bir kişi olun! Daha sonra dil eğitimlerinizi tamamlayın ve İsviçre’de çalışmak için mevcut şartları zorlayın. Sonrasında her şeyin daha kolay olacağını söyleyebiliriz.

İsviçre’de Türkler ne iş yapar sorusuna aşağıda yanıt verdim. Bu mesleklerde şansınız oldukça yüksek diyebiliriz!

Peki, İsviçre’de aranan meslekler hangileri? Ülke genelinde hangi mesleklerde ve sektörlerde yabancı alımı var? Bunlara değinelim.

  • Mühendislik: Ülke genelinde mühendislik mesleklerinde alımlar çok fazla. İsviçre iş ilanları incelemesi yapıldığında mühendis arayanların sayıca daha fazla olduğunu görüyoruz. Özellikle elektrik – elektronik mühendisleri, inşaat mühendisleri, kimya mühendisleri sıkça aranıyor.
  • Sağlık: İsviçre sağlık personeli alımı da yoğun olarak yapılıyor. Doktorlar başta olmak üzere hemşireler ve eczacıların iş bulma şansı oldukça yüksek. Bu mesleklerde iyi kazançlar elde edebilmek mümkün. Özellikle yoğun bakım hemşiresi alımı çok fazla.
  • Bilgi Teknolojisi: Teknoloji sektöründe de alımlar yoğun bir şekilde yapılıyor. Ülke genelinde bilgi teknolojisi endüstrisinin aktif bir şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Yazılım geliştirme, bilgisayar mühendisliği vb. alanlarda iş bulma şansınız oldukça yüksek.
  • SAP Danışmanı: SAP, işletmelerin sıklıkla kullandığı bir programdır. İsviçre’de de yoğun olarak tercih ediliyor. Danışmanlık hizmeti kapsamında işletmelerin SAP analizlerini yapabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.
  • Kaynakçı: İsviçre işçi alımı için fabrikalar da düşünülebilir. Söz konusu fabrikalar olduğunda kaynakçılara ihtiyaç çok fazla. Bu alanda da şansınızın olduğunu söyleyebilirim.
  • Perakende Satış Danışmanı: İsviçre, önemli bir turizm ülkesidir. Hâliyle ülke genelinde perakende mağazaları aktif bir şekilde tercih ediliyor. Yabancı alımı yapılan en yüksek iş grubundan birisi de perakende satış danışmanlığıdır. Yurt dışında çalışmak istiyorum diyorsanız önemli seçeneklerden birisidir.

İsviçre Hemşire Alımı Başvuru Formu 2023

İsviçre Hemşire Alımı Başvuru
İsviçre Hemşire Alımı Başvuru

Bir önceki başlığımızda hemşirelik için genel ifadelere yer verdim. Ancak İsviçre hemşire alımı başvuru işlemleri için ayrı bir başlık oluşturma gereksinimi duydum. Çünkü ülke genelinde sağlık sektörünün ekonomideki payı oldukça fazla. Sağlık sektöründe ise en az doktorlar kadar hemşire ihtiyacı da bulunuyor. Peki, İsviçre hemşire alımı başvuru nasıl yapılır?

İsviçre’de meslekler ve maaşları incelemesinde hemşirelerin yoğun olarak talep gördüğünü biliyoruz. Ülkede hemşire alımı için özel olarak başvuru yapabileceğiniz bir alan maalesef yok. Ancak aşağıdaki şirketler ve hastaneler başta olmak üzere kariyer sitelerinden de başvuru yapabilirsiniz.

  • Johnson & Johnson
  • Forest Grove Rehabilitation Center
  • GSK
  • Üniversite Hastaneleri

İlginizi çekebilir: Danimarka İşçi Alımı

İsviçre’de Çalışmak İçin Neler Gerekli?

İsviçre Çalışma Vizesi
İsviçre Çalışma Vizesi

Ülkede çalışabilmeniz için her şeyden önce oturum izni almanız ve buna bağlı olarak da çalışma izni almanız şart. Özellikle ülkede 90 günden fazla sürelerde kalmak için oturum izni almanız gerekiyor.

Ülke kapsamında L, B ve C tipi oturum izni olmak üzere üç tür izin alabiliyorsunuz. 1 yıllık izin için L tipi, 1 yıldan 10 yıla kadar izin almak için B tipi, 10 yıldan fazlası olmak üzere kalıcı izin almak için C tipi oturum iznine başvurmanız gerekiyor.

Ayrıca evlilik vizesi ile de bu izinlere sahip olabilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz. Başvuruları Göçmenlik Bürosundan randevu alarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Temelde oturum ve çalışma izni için farklı belgeler istenir. Ancak her iki izin için de ihtiyaç duyacağınız belgeler aşağıdaki gibidir;

  • Başvuru formu,
  • Başvuranın yabancı dilde oluşturulan özgeçmişi,
  • Çalışılacak şirket bilgilerinin bulunduğu belgeler,
  • Yapılan iş sözleşmesi,
  • Biyometrik fotoğraflar (yakın zamanda çekilmiş olması gerekir),
  • Son 10 yıl içerisinde alınan ve hâlâ geçerliliği bulunan pasaport,
  • Eğitim hayatında alınan diplomalar,
  • İşveren tarafından hazırlanmış ve işçi alımını neden yaptığına dair belge,
  • Yabancı dil öğrenim belgesi,
  • Adli sicil kaydı temizdir belgesi.

İsviçre İş İlanları 2023

İsviçre İş İlanları
İsviçre İş İlanları

İsviçre işçi alımı için iş ilanlarına bakabilirsiniz. İlanlar genel olarak incelendiğinde her şirketin kendine göre şartlar belirlediğini görüyoruz. Yukarıda açıkladığımız meslek gruplarında alımlar çok fazla olsa da hemen her iş için bir ilana rastlayabilmeniz mümkün.

İsviçre işçi alımı başvurularını en etkili bir şekilde bu ilanlara başvurarak yapabiliyorsunuz. Peki, İsviçre iş ilanları bilgilerine nasıl ulaşılacak? Bunun için farklı yollar mevcut.

Temel olarak İsviçre kariyer sitelerine yönelmenizi ve yabancı dil bilginizle başvuru yapmanızı öneriyorum. Çünkü dil şartı; hem işveren tarafından isteniyor, hem de iletişim kurabilmeniz açısından büyük bir avantaj sağlıyor.

İsviçre’de çalışmak istiyorum diyorsanız mutlaka yabancı dil öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Almanca, ülke genelinde yoğun olarak konuşulan dillerin başında geliyor. Ancak kantonlara göre İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Romanşça’da konuşulan diller arasında. Bu dillerin de faydasını görebilirsiniz.

1- İsviçre’de İş Arıyorum Diyenler İçin Tavsiyeler

İsviçre işçi alımı konusunda birkaç tavsiye vermek istiyorum. Aşağıdaki bilgilerle hareket ettiğinizde işlerin daha kolay bir hâle geleceğinden emin olabilirsiniz;

  • İsviçre işçi alımı konusunda ülkemizde birçok yalan haber dolaşıyor. Bahsettiğim yöntemlerle iş bulabilirsiniz ancak bunun için herhangi bir resmi yolun olmadığını belirtmem gerekiyor.
  • İş bulacağını iddia eden ve dolandırıcılık yapmaya çalışan kişiler de çok fazla. Bu kişilere karşı dikkatli olmanızı öneriyorum.
  • Nitelikli iş gücü için kendinizi geliştirmeniz şart. Böylece İsviçre işçi alımı konusunda avantaja sahip olursunuz.
  • Mutlaka yabancı dil bilin. Eğer yabancı dil biliyorsanız ülkede en çok konuşulan dillerden birisini ikinci yabancı dil olarak öğrenin. Mutlaka faydasını göreceksiniz.
  • İş yaşamında ağırlıklı olarak İngilizce tercih edilse de kantonlara göre Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanşça’da tercih edilebiliyor.
  • AB üyesi ülkelerden birinde vatandaşlığınız varsa İsviçre’de iş bulmanız ve çalışmanız daha kolaydır.
  • Kariyer sitelerinden başvuru yaparken mutlaka etkileyici bir özgeçmiş hazırlayın.
  • Nitelikli mesleklerde kabul şansınız daha yüksektir. Özellikle sağlık ve teknoloji alanlarında yüksek işçi alımı yapılıyor.

İsviçre’de Çalışma Kültürü

İsviçre Çalışma Kültürü
İsviçre Çalışma Kültürü

İsviçre işçi alımı konusu için son olarak ilgili ülkedeki çalışma kültüründen bahsetmek istiyorum. Halk, genel olarak tutumlu olma özellikleri taşısa da hoş görünün hâkim olduğunu söyleyebilmek mümkün. Çalışma kültürü ise kantonlara göre değişiklik gösterebilir.

İtalyan bölgelerinde yer alan şirketler, Alman bölgelerinde yer alan şirketlere göre daha rahat bir çalışma ortamı sağlar. Toplantıların görev odaklı olması söz konusudur. Kişisellikten uzak bir iş yaşamı sizi bekliyor! Çalışma saatleri dünya ortalamasıyla aynı seviyede. Haftalık ortalama 45 saat çalışma yapılıyor.

NOT: İsviçre işçi alımı konusunda çalışma kültürüne de hâkim olarak bilgi seviyenizi arttırabilirsiniz. Bu konuda avantajlı konuma geçmek için daha fazla araştırma yapın!

İlginizi çekebilir: Karadağ İş İlanları

Sık Sorulan Sorular

İsviçre işçi alımı için sık sorulan soruları sizler için yanıtladım. Diğer sorularınız için YORUM kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

1- İsviçre’ye iş başvurusu nasıl yapılır?

İsviçre işçi alımı için genel olarak kariyer sitelerinden başvuru tercih ediliyor. Özellikle yabancı dil yetkinliğiniz varsa mutlaka kariyer sitelerinden başvuru yapmayı deneyin.

2- İsviçre hangi alanda işçi alıyor?

Ülke genelinde mühendislik, teknoloji ve sağlık alanlarında işçi alımı daha fazla yapılmaktadır.

3- İsviçre’de nasıl iş bulabilirim?

İsviçre’de çalışmak istiyorum diyenlerin sıklıkla sorduğu sorulardan birisi de nasıl iş bulabilirim oluyor. Ülkede iş bulabilmeniz için birçok seçenek mevcut ve yazıda bunlara değindim. Ülkenin kendi kariyer sitelerinden iş bulma şansınız daha fazladır. Ayrıca LinkedIn gibi sosyal medya platformlarını da mutlaka değerlendirin.

4- İsviçre’ye çalışmak için nasıl gidilir?

İşi bulduktan sonra oturum ve çalışma izni almanız gerekiyor. İki işlem için de belirli şartları sağlamanız gerekir. Oturum ve çalışma iznini aldıktan sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazıyı faydalı buldunuz mu?
Paylaş
Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler

Finlandiya İş İlanları

2023 Finlandiya İş İlanları – Yabancı İşçi Alımı Yapılıyor!

Gürcistan Alışveriş Siteleri

Gürcistan Alışveriş Siteleri | En Popüler 15 E-Ticaret Sitesi!

Azerbaycan İş İmkanları

Azerbaycan İş İmkanları 2023 – İş İlanlarına Başvurun!

İngiltere Araba Fiyatları 2023 - GÜNCEL! - Sıfır, İkinci El

İngiltere Araba Fiyatları 2023 – GÜNCEL! – Sıfır, İkinci El

İsveç İş İlanları

2023 İsveç İş İlanları ve İş Bulma Siteleri – BAŞVURUN!

Amerika'da LYFT Yapmak

Amerika’da Lyft Yapmak ve 2023 Sürücü Gereksinimleri!

Daha Fazla Makale

Finlandiya Asgari Ücret

Finlandiya Asgari Ücret Ne Kadar? – 2023 Meslek Maaşları!

Brezilya Asgari Ücret

Brezilya Asgari Ücret 2023 | Yaşam Masrafları ve Maaşlar

Norveç Asgari Ücret

Norveç Asgari Ücret 2023 | Ne Kadar? Kaç Kron, Euro?

Almanya Asgari Ücret

Almanya Asgari Ücret 2023 | Kaç Euro, Ne Kadar? GÜNCEL!

İngiltere Ev Fiyatları 2023 - İngiltere Evleri Ne Kadar?

İngiltere Ev Fiyatları 2023 – İngiltere Evleri Ne Kadar?

Polonya Asgari Ücret

Polonya Asgari Ücret 2024 | Ne Kadar? Güncel Maaş Bilgileri!

Almanya Ev Kiraları

Almanya Ev Kiraları 2023 | Detaylı Almanya Ev Bulma Rehberi!

Özbekistan Asgari Ücret

Özbekistan Asgari Ücret 2023 | Kaç Dolar – TL – SOM?

X